مقدمه چینی
یکبار که به دنبال قالب برای وبلاگم بودم ، تصادفا ، به یکی از این وبسایتهایی که به وبلاگنویسان خدمات ارائه می دهند برخوردم. همینطور که داشتم گالری قالبهایشان را نگاه می کردم، دیدم که در قسمت خدماتشان ، خدمتی نوین ارائه کرده اند. حساب آتیه ی نوجوانان . . . اهممم! ببخشید صدای تلویزیون زیاد بود! بله عرض می کردم که خدمتی نوین ارائه کرده بودند. آن هم این بود که فهرست هایی در موضوعات مختلف ، از کلمات کلیدی آماده ، تهیه کرده بودند. مثلا وقتی روی کتگوری(موضوع) فناوری کلیک می کردم ، چند فهرست از کلمات کلیدی آماده ، برایم ظاهر می شدند. از آنها در قسمت هدر کد قالب وبلاگم استفاده کردم. اما می دیدم وبلاگ هایی هم از اینگونه فهرست ها ، بعد از هر پستشان استفاده می کردند. ابتکار(تنبلی) جالبی بود اما یک مشکل داشت ، آن هم این بود که آنها بیشتر تک کلمه بودند. (ها؟!).
کلمات کلیدی مناسب = عبارات کلیدی
حتما در قسمت قبل این سوال برایتان پیش آمد ، که خوب کلمات کلیدی ، کلمه هستند دیگر ، می خواهی شکلک باشند؟ برایتان توضیح می دهم. اما بگذارید ابتدا عبارات کلیدی را تعریف کنم تا بعد با یک مثال مطلب برایتان کاملا جا بیافتد.
عبارات کلیدی: عبارت های معمول و پراستفاده ای هستند که از دو یا چند کلمه ی مرتبط با موضوع ساخته شده اند.
مثلا شما می خواهید مطلبی در رابطه با تغییر پس زمینه ی دسکتاپتان بنویسید(چه کار سختی!). بعد از اینکه مطلب را نوشتید و تمامی اصول وبلاگ نویسی حرفه ای را در آن بررسی کردید، نوبت می رسد به سئو و کلمات کلیدی. اگر شما بیایید و از کلمه ای مانند “رایانه” یا “کامپیوتر” ، یا مثلا “ویندوز” استفاده کنید ، خود را در جاده ی رقابت با هزاران خودرو(وبسایت ها و وبلاگ ها) نوین و تندرو قرار داده اید ، در صورتی که سوار ژیان شده اید! منظورم این است که عمرا در صفحات ابتدایی موتور های جستجو قرار نخواهید گرفت. اما اگر از عبارتی مانند “آموزش تغییر پس زمینه دسکتاپ” یا تغییر پس زمینه ویندوز و . . . استفاده کنید قطعا رتبه ی بسیار بهتری در موتورهای جستجو پیدا خواهید کرد. البته انتظار نداشته باشید که به سرعت در صفحه ی اول موتورهای جستجو نشان داده شوید. اما به مرور زمان و با پوشش دادن طیف وسیعی از عبارات کلیدی می توانید ، در صفحه ی اول موتوهای جستجوگر ، لانه کنید.
چرا عبارات کلیدی؟
به دو دلیل :
اول آنکه برای تک کلمه ها میلیون ها زیر مجموعه داریم. مثلا وقتی شما کلمه ی کامپیوتر را سرچ می کنید ، با تعمیرات کامپیوتر ، آموزش کامپیوتر ، مهندسی کامپیوتر و هزاران زیر مجموعه ی دیگر کامپیوتر مواجه می شوید. پس استفاده از کلمه ی کامپیوتر بعنوان کلمه ی کلیدی ، احمقانه است.
دوم آنکه به دلیل بالا ، هیچ وقت کسی ، تک کلمه را سرچ نمی کند. معمولا افراد موضوعات مورد نظر خود را به صورت چند کلمه ای و سوالی سرچ می کنند. مثلا من اگر بخواهم در مورد نحوه ی قابل حرکت کردن عناصر یک صفحه ی وب سرچ کنم ، می نویسم “چگونه عناصر یک صفحه ی وب را قابل حرکت کنیم؟” یا “قابل حرکت کردن عناصر صفحات وب”.
عبارات کلیدی را از کجا بیاوریم؟
خوشبختانه گوگل ، سرویسی به نام google insignts راه اندازی کرده است. شما می توانید با جستجوی کلمات مختلف ، به عبارات مناسب ، برای استفاده بعنوان کلمات کلیدی می رسید.
شما می توانید در این سرویس ، از فیلتر زمان ، مکان(کشورها و حتی شهرها) ، نوع جستجو(جستجوی وب ، جستجوی تصاویر و . . .) و موضوع استفاده کنید. مثلا شما می خواهید بدانید که کلمه ی گرافیک در ایران و در ۱۲ماه گذشته ، در وب چه مقدار سرچ شده و نتایج آن چگونه است.
در این قسمت میزان جستجوی این کلمه در ماه های مختلف نشان داده می شود.(نکته: برای اینکه تعداد جستجو بصورتی عددی نشان داده شود باید وارد اکانت گوگلتان شوید)
در این قسمت میزان جستجو در شهرهای مختلف نشان داده می شود.
بخش بعدی بهترین و مهمترین بخش این سرویس است. در سمت چپ تصویر زیر می بینید که بیشترین عباراتی که جستجو شده اند نشان داده می شوند. در سمت راست این تصویر ، کلماتی که میزان جستجوی آنها در حال رشد است نشان داده می شود. اگر در سمت راست یعنی در قسمت rising searches در مقابل کلمه ای عبارت breakout را دیدید ، بدانید که یعنی این کلمه ، بیش از ۵۰۰۰% جستجو شده است. پس تا می توانید از عباراتی که در مقابل آنها کلمه ی breakout آمده ، بعنوان عبارات کلیدی ، استفاده کنید.
این سرویس همچنین برای وبلاگنویسانی که از فقر موضوع برای نوشتن می نالند ، بسیار می تواند مفید باشد. بعنوان مثال اگر شما وبلاگی در رابطه با سخت افزار دارید ، نوشتن مطالبی در رابطه با کارت گرافیک ، nvidia ، قیمت کارت گرافیک ، درایور آن و . . . خبر از هوش و ذکاوت شما می دهد. زیرا اگر تصویر بالا را مشاهده کنید ، این کلمات یا جزو بیشترین جستجوها و یا جزو بیشترین رشد ها هستند.
امیدوارم که این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.
مطلب خوب و مفیدی بود – ساده و قابل فهم
دستت درد نکنه
مطلب مفیدی بود
ممنون دوست عزیز
مثل همیشه عالی بود
سلام
گزینه های مربوط به ایران عمل نمیکنند
نمیشه مطالب مورد جستجو تو ایران رو فهمید
حیف…………
بسیار عالی علی عسگری عزیز