نسخه ۳.۱ وردپرس آمد:حالا چه چیز جدیدی برای ما دارد؟

۲ دیدگاه

تیم وردپرس چند روز قبل نسخه ۳.۱ خود را با نام رمز “Reinhardt” منتشر کرد.این نسخه به همراه بهبودها و امکانات جدیدی برای کاربران و توسعه دهندگان  ارائه شده است. وردپرس ۳.۰ در ژوئن ۲۰۱۰ متشر شد و قرار بود نسخه ۳.۱ نیز سال قبل ارائه شود.ولی به علت رفع پاره ای از حفره های امنیتی  و نیز اعمال تغییرات،چرخه انتشار تا زمان فعلی طول کشید. با توجه به اینکه شخصا از نسخه های مختلف بتا و نیز نسخه های کاندید انتشار وردپرس ۳.۱ استفاده کرده ام،از امکانات و قابلیت های جدید و نیز بهبودهایی که در آن حاصل شده است،تا حدودی هیجان زده هستم. از دید رابط کاربری،این نسخه نیز از همان رابط کاربری نسخه   ۳.۰ بهره می برد.تغییرات اندکی در این مورد داده شده است که باعث تروتمیز شدن داشبورد گشته است ولی همانطور که قبل نیز عرض کردیم،تغییرات زیادی دیده نمی شود.یک استثنا در این مورد وجود دارد آنهم برای کاربرانی که از رنگبندی آبی برای محیط مدیریت شان استفاده می کنند.رنگبندی و سبکدهی برای پوسته آبی ارتقا یافته است و حالا سراسر محیط را در بر می گیرد.

 

انواع پست ها(Post Formats, At Last)

قابلیت مورد علاقه من در وردپرس ۳.۱،فرمت های جدیدی است که برای پست ها ایجاد شده است.نویسندگان قالب بوسیله این امکان جدید که Post Formats نام دارد، می توانند نحوه نمایش پست در قالب را مشخص کنند. البته Post Formats یک مشخصه الزامی نیست ولی قابلیتی است که قالب نویسان می توانند برای نمایش بهتر پست ها در قالب،آن را پیاده سازی کنند.

در همین رابطه :   دانلود تقویم های شهریور ماه 1390

 

Post Formats یک قابلیت ویژه است مخصوصا برای کسانی که می خواهند تجربه thumblr را در wordpress تکرار کنند. همانطور که می دانید،کاربران در thumblr می توانند یک پست را در انواع مختلفی مثل:aside, link, video, image, quote, status, audio, chat و یا gallery ایجاد کنند.این می تواند برای کنترل بیشتر روی نحوه نمایش محتویات سایت به ما کمک کند.

فرض کنید پستی که ار نوع quote یا نقل قول هست،خود به خود به صورت درشت نمایش می یابد و یا پستی که از نوع ویدیو باشد،یک طول مشخص دارد.

در ماه های گذشته تعدادی از توسعه دهندگانی که روی پوسته های وردپرس کار می کنند،نمونه هایی از این قابلیت را روی کارهایشان قرار داده اند.ولی با استانداردسازی جدید،می توانیم شاهد کاربرد آن در جاهای بیشتری باشیم.اگر دوست دارید قابلیت Post Formats را به قالب تان اضافه کنید،باید تعدادی خط کد را به قالب و سبک ها بیفزایید.

otto که یکی از توسعه دهندگان وردپرس است،چند ماه پیش در پستی در وبلاگش به این موضوع پرداخته است که مطمئنا هنوز ارزش خواندن را دارد.

 

لینک دهی داخلی(Internal Linking)

لینک دهی داخلی یک قابلیت جدید و دوست داشتنی در WordPress 3.1 برای نویسندگانی است که می خواهند لینک مطالب قبلی را در نوشته فعلی،قرار دهند.در اکثر موارد،فرایند یافتن لینک مربوط به مطالب قبلی، نیازمند جستجو در سایت یا یک جستجوی اختصاصی  بوسیله لینک سایت،در گوگل می باشد.

گرچه این ابزار وردپرس خیلی کامل و جامع نیست،ولی با این حال می تواند فرایند یافتن آدرس مطالب منتشر شده قبلی را سریعتر کند.برای استفاده از این ابزار،کافیست روی دکمه لینک در ویرایشگر وردپرس کلیک کنید تا کادر آن باز شود.حالا در کادر پایین یک عبارت یا کلمه را وارد کنید تا وردپرس مطالب مرتبط را فیلتر کرده و برایتان نمایش دهد.حالا کافیست روی یک گزینه کلیک کنید تا کادرهای بالا،خود به خود با لینک صحیح مطلب تکمیل شوند.

در همین رابطه :   آموزش کامل انتقال وردپرس از HTTP به HTTPS و نصب SSL

برای سایت هایی که آرشیوی قوی و شلوغ دارند،احتمالا یک گزینه برای خوشبخت تر شدن خواهد بود!

 

منوی مدیریت(The Admin Bar)

 

 

کاربران  WordPress.com،احتمالا با منویی که در هنگام login بودن در حساب کاربری شان،در بالای سایت نمایش می یابد،آشنا هستند.این منو،دسترسی سریع را به ابزار های مختلف داشبورد میسر کرده و به کاربران امکان می دهد پست جدید ایجاد کرده و به امکانات دیگر دسترسی داشته باشند.

این منو در WordPress.org هنگامی نمایش می یابد که کاربران یا مدیران در سایت خود لاگین کرده باشند.در این صورت،هنگام مشاهده سایت یک منو در بالای سایت نمایش داده می شود تا دسترسی ما را به ابزارها،سریعتر کند.

اگر علاقه ای به این ابزار جدید وردپرس نداشته باشید،می توانید نفس راحتی بکشید.خوشبختانه تیم وردپرس گزینه ای برای از کار انداختن آن در تنظیمات کاربری سایت،قرار داده اند.

 

برای افرادی که می خواهند این منو را غیر فعال کنند،Joost de Valk یک راهنمای عالی فراهم کرده است.

 

همین حالا،بروز کنیم…

WordPress 3.1 هم اکنون آماده دانلود است و کاربرانی که از قبل تر ها از وردپرس استفاده می کنند،کافیست از داشبورد،نسخه خود را بروز کنند.

نظر شما چیست؟از امکانات جدید وردپرس راضی هستید یا می خواهید آنها را غیر غعال کنید؟

 

منبع

دسته بندی : Wordpress

2 نظر

  1. سیلام کا.

    سایتت خیلی قشنگه خیلی هم پر محتواست. D:

    میشه بگی چطور مطالب یک دسته خاص رو تو صفحه اصلی گذاشتی ؟

    بعد آموزش ساخت یه منو مثل منو سمت راست سایت خودت با چند تا تب رو بزار gxth :((

    1. سلام دوست عزیز
      خوب هر قالبی روش خودش رو داره.می تونی اول دسته بندی ها رو نمایش بدی و در حین این کار،پست های اون رو هم بیرون بکشی و نمایش بدی.
      منوی سمت راست هم ترکیبی از jquery و php هست که باز هم می تونه در قالب های مختلف،متفاوت باشه.

      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *